/به دنبال بازدید از ایسنا منطقه‌ی یزد/

فرماندار ابرکوه گفت: ابرکوه می‌تواند قطب گردشگری استان یزد باشد

۱۰ دی ۱۳۹۷ | ۰۷:۳۰ کد : ۴۳۵۳ فرهنگی تاپ خبر عمومی
فرماندار ابرکوه در جریان بازدید از ایسنا منطقه‌ی یزد ضمن تشریح ظرفیت‌ها و چالش‌های این شهرستان، اظهار کرد: ابرکوه با وجود پتانسیل‌های بالای گردشگری می‌تواند به قطب گردشگری استان تبدیل شود.
فرماندار ابرکوه گفت: ابرکوه می‌تواند قطب گردشگری استان یزد باشد

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددنشگاهی یزد به نقل از ایسنا - منطقه‌ی یزد، «محمد کاظمی نسب» در این بازدید یکی از مهمترین رویکردهای مهم توسعه‌ای ابرکوه به عنوان یکی از 14 شهر نمونه گردشگری کشور را توسعه صنعت توریسم ذکر کرد و گفت: خوشبختانه در سال ‎‎ های اخیر و به دنبال ثبت بافت تاریخی ابرکوه، توسعه شهرستان به سمت توسعه گردشگری پیش رفته و در همین راستا نیز شاهد توسعه زیرساخت‏‏های گردشگری مانند ایجاد اقامتگاه ‎‎ های بومگردی و مرمت خانه ‎‎ های تاریخی و بعضاً تغییر کاربری آنها در جهت رونق گردشگری در شهرستان هستیم .

وی یادآور شد: تاکنون 400 اثر تاریخی در شهرستان شناسایی شده که کمتر از 200 اثر آن در لیست آثار ملی به ثبت رسیده است و از بارترین آنها می ‎‎ توان به سرو کهنسال ابرکوه، خانه تاریخی آقازاده، قلاع متعدد و گنبدعالی ابرکوه که اولین بنای ثبتی استان یزد است، اشاره کرد .

کاظمی نسب خاطرنشان کرد: ابرکوه در طول تاریخ همواره مورد توجه متفکران و شاعران دوران بوده است که در آثار آنها به نوعی این دیار را مورد اشاره قرار داده ‎‎ اند و این ظرفیت ‎‎ ها تاریخی و فرهنگی زمینه را برای توسعه گردشگری شهرستان فراهم آورده و می ‎‎ تواند ابرکوه را به یکی از قطب ‎‎ های گردشگری استان تبدیل کند .

وی با اشاره به ویژگی مذهبی و تدین بالای مردم شهرستان ابرکوه، تاکید کرد: اگر یزد به عنوان حسینیه ایران مطرح است، قطعاً ابرکوه حسینیه یزد است و حیات بزرگان و فلاسفه متعدد در قرون مختلف در این شهرستان نیز موید همین موضوع است .

تلاش برای ثبت جهانی منحصری سرو ابرکوه

فرماندار ابرکوه در مورد پیگیری‌های صورت گرفته جهت ثبت جهانی سرو کهنسال ابرکوه نیز اعلام کرد: این موضوع در سفر رییس سازمان میراث فرهنگی کشور به ابرکوه مطرح شد و با توجه به تلاش به ثبت جهانی این درخت دیرزیست در قالب مجموعه درختان کهنسال کشور، خواسته مسئولان استان و شهرستان، ثبت این سرو کهنسال به صورت منحصر و تکی است که امیدواریم از این طریق، این اثر طبیعی منحصربفرد به برندی برای گردشگری شهرستان تبدیل شود .

 

وی به ثبت ملی بافت تاریخی ابرکوه در سال 95 اشاره و در مورد موضوع اختلاف‌نظر بین دستگاه ‎‎ های شهرستان در این رابطه که هراز گاهی در فضای مجازی منتشر می‏‏شود، اظهار کرد: متاسفانه این موضوع نشات گرفته از عدم آگاهی ساکنان این بافت تاریخی در مورد آیین و مقررات ساخت و ساز و محدودیت ‎‎ های آن در بافت ‎‎ های ثبتی است که منجر به تخلف برخی اهالی و بروز جنجال‌های رسانه‌ای در فضای مجازی می‌شود ولی در واقع تعامل خوبی بین شهرداری و میراث فرهنگی برای حفاظت از این بافت تاریخی وجود دارد.

نگرانی قطب کشاورزی استان یزد از کم‌آبی

کاظمی‌نشب در ادامه یکی دیگر از رویکردهای ابرکوه را توسعه کشاورزی ذکر و با اشاره به 80 برابر شدن برداشت ‎‎ از منابع آب زیرزمینی در بخش کشاورزی شهرستان در مقایسه با سال ‎‎ های ابتدایی انقلاب و کاهش بارش ‎‎ ها، یکی از مهمترین نگرانی ‎‎ های مسئولان ابرکوه به عنوان یکی از قطب های کشاورزی استان را موضوع کم‌آبی در جهت توسعه شهرستان عنوان کرد .

وی با بیان این که شهرستان ابرکوه در حال حاضر دارای 1500 هکتار اراضی کشاورزی است، اظهار کرد: از قدیم‌الایام بخش عمده‌‌ای از مردم شهرستان ابرکوه از طریق کشاورزی ارتزاق می‌کرده اند که در این رابطه از مهمترین محصولات این شهرستان که به نوعی از برندهای کشاورزی ابرکوه هستند می توان به زردآلو، پسته، بادمجان و پیاز اشاره کرد .

این مسئول خاطرنشان کرد: البته کشاورزی ابرکوه در سال ‎‎ های اخیر با توجه به آگاهی مردم در مورد معظل کم ‎‎‎ آبی، به سمت کشت ‎‎ های کم‌آبخواهی مانند زعفران و سایر گیاهان دارویی سوق یافته و بخش اعظمی از اعتبارات بخش کشاورزی نیز به سمت تجهیز زمین ‎‎ های زارعی و باغی به سیستم ‎‎ های آبیاری نوین هدایت شده است .

وی همچنین از توسعه کشت ‎‎ های گلخانه ‎‎ ای با توجه به راندمان بالای کاشت و برداشت به عنوان یکی از سیاست ‎‎ های جهادکشاورزی شهرستان خبر داد و العام کرد: خوشبختانه در این رابطه نیز اقدامات خوبی صورت گرفته و بعضاً نیز در دستور کار است.

فرماندار ابرکوه عملکرد بخش دامپروری شهرستان را با وجود صنایع فرآوری متعدد و به تناسب بخش کشاورزی بهتر خواند و گفت: علاوه بر مجتمع ‎‎ های دامی متعدد فعال و در حال ساخت شهرستان، 63 واحد فعال مرغداری نیز در ابرکوه وجود دارد که عمدتاً در زمینه تولید مرغ گوشتی فعالیت دارند .

وی با بیان این که خوشبختانه حلقه انتهایی تولیدات دامی در شهرستان یعنی فراوری ‎‎ های لبنی در شهرستان توسعه ی خوبی داشته است، گفت: توسعه این واحدها قطعاً موجب رونق واحدهای پایین دستی و دامداری ‎‎ های شهرستان خواهد شد .

توسعه صنعتی ابرکوه در نبود سند آمایش

کاظمی‌نسب در مورد انتخاب توسعه صنعتی به ویژه صنایع آبخواه در ابرکوه گفت: به نظر می‏‏رسد مسئولان پیشین شهرستان با توجه به نبود سند آمایش سرزمین، رویکردهای توسعه ‎‎ ای شهرستان را براساس درخواست ‎‎ های مردمی و فشارهای محلی دنبال کرده ‎‎ اند و پس از صنعتی شدن برخی از شهرستان ‎‎ های استان، توسعه ‎‎ ی ابرکوه را به منظور اشتغالزایی بیشتر به سمت توسعه صنعتی پیش برده ‎‎ اند .

وی گفت: در همین راستا نیز تاکنون چهار واحد تولید کاشی و سرامیک با تولید سالانه 30 میلون مترمربع کاشی و اشتغال بیش از 700 نفر در حال فعالیت هستند و دو واحد دیگر نیز مراحل ساخت خود را سپری می‌کنند .

فرماندار از فعالیت یک شهرک صنعتی در ابرکوه و دو ناحیه صنعتی در ابرکوه و بخش بهمن این شهرستان خبر داد و گفت: اخیراً با اعطای تسهیلات اشتغال پایدار روستایی، امکان استفاده از این اعتبارات توسط نواحی صنعتی و ورود سرمایه‏‏گذاران در این بخش نیز فراهم شده است .

وی ضمن اشاره به تلاش برای ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در شهرستان ابرکوه، از آغاز فعالیت بخش فولاد شهرستان در سال‌‌های اخیر خبر داد و گفت: واحد نورد فولاد سرمد با اشتغال 400 نفر هم ‎‎ اکنون در زمینه تولید میلگرد فعالیت دارد و واحد فولادسازی بهنورد نیز با پیشرفت 40 درصد در حال تکمیل است .

اتصال ابرکوه به شبکه ریلی تا پایان 98

کاظمی‌نسب شهرستان ابرکوه را به لحاظ موقعیت استراتژیک جغرافیایی از شهرستان‌های با ظرفیت بالا در بخش حمل و نقل ذکر کرد و افزود: 70 کیلومتر بزرگراه یزد - شیراز در شهرستان ابرکوه واقع شده و طرح ملی راه ‎‎ آهن یزد - اقلید(شیراز) نیز با پیشرفت فیزیکی بالای 50 درصد دنبال می‌شود که امیدواریم با بهره ‎‎ برداری  از آن تا پایان سال 98، رونق بیشتر شهرستان ابرکوه را با برخورداری از این پتانسیل شاهد باشیم .

وی از رایزنی مسئولان شهرستان با نمایندگان استان و وزیر راه برای پیشرفت همه جانبه این خط راه آهن به ویژه از سمت 23 کیلومتر واقع شده در استان فارس خبر داد و گفت: ساخت دو ایستگاه راه آهن در شهرستان نیز به زودی وارد مرحله عملیات اجرایی خواهد شد که امیدواریم تا پایان سال 98 آماده بهره‌برداری شود .

ارتقای ظرفیت‌های بهداشتی درمانی ابرکوه

فرماندار ابرکوه در مورد مشکلات حوزه بهداشت و درمان شهرستان و گلایه‏‏های مردم نیز گفت: ابرکوه با جمعیت حدود 50 هزار نفر دارای یک بیمارستان 32 تختوابی تا این اواخر بوده که خدمات آن متناسب با نیازهای مردم ابرکوه نبود به طوری که سالانه به 38 هزار مراجع خدمات ارائه می کرد ولی اخیراً با تصویب طرح توسعه بیمارستان چارت بیمارستان 96 تختوابی برای آن منظور شده و امیدواریم در همین راستا شاهد ارتقای سطح خدمات و تعداد پزشکان متخصص در شهرستان باشیم .

وی با اشاره به راه‏اندازی کلینیک تخصصی و فوق تخصصی در شهرستان، گفت: در حال حاضر بیمارستان ابرکوه دارای هفت پزشک عمومی، 13 متخصص و 203 کادر درمانی است و با راه ‎‎ اندازی فاز اول توسعه بیمارستان نیز شاهد نصب رادیولوژی دیجیتال، بخش آی.سی.یو با سه تخت، نصب دستگاه سی تی اسکن علاوه بر دیگر خدمات تخصصی و پاراکلینیکی مانند سونوگرافی، تست ورزش، خدمات آزمایشگاهی، فیزیوتراپی، شنوایی سنجی و اطفال و غیره خدمات ارائه می کنند .

کاظمی‌نسب همچنین از شبانه روزی شدن مرکز درمانی مهردشت که به 14 هزار نفر در بخش بهمن خدمات ارائه می کند، خبر داد و گفت: ساخت درمانگاه مهردشت 50 درصد پیشرفت فیزیکی راه اندازی است که فاز نخست آن در شرف راه اندازی است .

این مسئول در پایان به فعالیت یک شبکه بهداشت و درمان، 15 خانه بهداشت و 5 مرکز بهداشتی درمانی، شش پایگاه سلامت و برنامه های سالم سازی همگانی با پوشش 99 درصدی در شهرستان اشاره و ابراز امیدواری کرد که در سالهای آتی توسعه هر چه بیشتر این بخش باشیم


نظر شما :