برگزاری پانزدهمین دوره طرح ملی "ایران، مرز پرگهر"

۰۴ تیر ۱۳۹۸ | ۱۲:۳۰ کد : ۹۰۳۹ فرهنگی عمومی
این طرح با هدف تقویت روحیه خودباوری و تحقق شعار «ما می‌توانیم» ویژه دانشگاهیان و نخبگان دانشگاهی سراسر کشور به منظور آشنایی آن‌ها با مواریث فرهنگی، تمدنی و طبیعی پروژه‌های ملی و توانمندی‌های صنعتی، اقتصادی، علمی- آموزشی و زیربنایی کشور اجرا می‌شود.
برگزاری پانزدهمین دوره طرح ملی "ایران، مرز پرگهر"

به گزارش روابط عمومی مرکز گردشگری علمی-فرهنگی دانشجویان ایران(istta)، رحیم یعقوب زاده رییس مرکز گردشگری علمی-فرهنگی دانشجویان ایران وابسته به جهاددانشگاهی و رییس طرح ملی "ایران، مرز پر گهر" گفت: این طرح با هدف تقویت روحیه خودباوری و تحقق شعار «ما می‌توانیم» ویژه دانشگاهیان و نخبگان دانشگاهی سراسر کشور به منظور آشنایی آن‌ها با مواریث فرهنگی، تمدنی و طبیعی پروژه‌های ملی و توانمندی‌های صنعتی، اقتصادی، علمی- آموزشی و زیربنایی کشور اجرا می‌شود.

وی افزود: این طرح از سال 1384 تا پایان سال تحصیلی 1397 در 14 دوره در سراسر کشور برگزار شده است که پانزدهمین دوره آن از فروردین آغاز شده است و تا اسفند 1398 با بازدید از پروژه‌های ملی و مواریث تاریخی ایران اسلامی(اردوهای فناورانه)، کویرنوردی و کویرشناسی دانشجویان (اردوهای دریای خاک)، کوه‌نوردی آماتوری دانشجویان (اردوهای گنبد گیتی) و طبیعت‌گردی دانشجویان (مناطق چهارگانه حفاظت محیط زیست ایران) (اردوهای بوم‌گشت) انجام می شود.

رییس این طرح افزود: اردوهای "ایران مرز پرگهر" که به همت همکاران جهادگر در جهاددانشگاهی و مرکز گردشگری علمی- فرهنگی دانشجویان ایران چهاردهمین دوره خود را پشت سر گذاشته است، از طرح‌های فرهنگی برجسته‌ای است که مورد استقبال خوب دانشجویان قرار گرفته است.

یعقوب زاده تصریح کرد: این طرح با هدف آشنایی دانشگاهیان با آثار و مواریث فرهنگی و طبیعی و پروژه‌های صنعتی سراسر کشور در راستای افزایش خودآگاهی، خودباوری ملی و شناخت و صیانت از محیط زیست و با سه رویکرد اصلی گردشگری علمی، صنعتی و فناورانه، گردشگری فرهنگی و طبیعت‌گردی برگزار می گردد و تاکنون توانسته است علاوه بر اجرای بازدیدها ویژه دانشجویان دانشگاه ها، اردوهای ویژه ای برای مستعدین تحت پوشش بنیاد ملی نخبگان و اعضای سازمان جوانان جمعیت هلال احمر نیز اجرا کند.

در طراحی و اجرای "اردوهای ایران مرز پرگهر" تلاش می‌شود تا با ارایه مدلی مناسب از بازدید علمی و متناسب با رشته های تحصیلی، دانشجویان از مقاصد طبیعی، بناهای فرهنگی و تاریخی و پروژه‌های صنعتی بازدید نمایند تا شناختی به صورت رودررو و بی‌واسطه با ابعاد مختلف سرزمینی ایران شکل گیرد و نکته مهم این که این‌گونه شناخت‌های بی‌واسطه از درجه بالای روایی و اصالت برخوردار است که در نتیجه خودآگاهی تاریخی در دانشجویان ایجاد می‌شود که ضمن آشنایی دانشجویان با هویت‌های اصیل(در برابر هویت‌های کاذب و گاه مخرب)، اعتماد به نفس آن ها را برای ساختن ایران امروز بر پایه ی دستاوردهای ایران دیروز ایجاد می‌کند. این غایت دستاورد این طرح است که اگر این طرح با کیفیت و کمیت بیشتری صورت پذیرد زمینه‌ساز بسیاری از اتفاق‌های خوب آینده خواهد بود. به صورت معمول اختتامیه طرح در اسفندماه برگزار خواهد شد که طی آن از واحدهای برگزیده و دانشجویان نمونه شرکت‌کننده در طرح تقدیر می شود.

 براین اساس؛ همه‌ی دانشجویان و اساتید علاقه مند به شرکت در این اردوها می‌توانند به معاونت‌های فرهنگی جهاددانشگاهی در سراسر کشور مراجعه یا برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت مرکز گردشگری علمی-فرهنگی دانشجویان ایران به آدرس www.istta.ir و کانال تلگرامی @ISTTA مراجعه کنند.

 


نظر شما :