/با همکاری سازمان جهاددانشگاهی یزد/

در اولین جشنواره طرح و نقش زیلو مطرح شد؛ اعتماد و همکاری رمز موفقیت خوشه زیلوی میبد

۲۹ خرداد ۱۳۹۸ | ۱۴:۵۳ کد : ۸۹۳۴ فرهنگی تاپ خبر عمومی
عامل توسعه خوشه زیلوی میبد با بیان این که امروز خوشه زیلو نامی آشنا برای هنرمندان، صنعتگران، زیلوبافان و مسئولان میبد است، اعتماد و همکاری تمام عوامل را رمز موفقیت این خوشه و رونق هنرصنعت زیلوی میبد خواند.
در اولین جشنواره طرح و نقش زیلو مطرح شد؛ اعتماد و همکاری رمز موفقیت خوشه زیلوی میبد

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی استان یزد به نقل از ایسنا - منطقه‌ یزد، «محمدرضا دهقانی» در اولین جشنواره طرح و نقش زیلو که در کاروانسرای تاریخی شاه عباسی میبد برگزار شد، گفت: خوشه زیلو یک مجموعه کامل و منسجم از تمام افراد و نهادهایی است که به هر نوعی با زیلو ارتباط دارند و در این زمینه تلاش می‌کنند. 

وی هدف از خوشه زیلو بعد از جهانی شدن این هنرصنعت در میبد را توسعه آن خواند و افزود: پس از ثبت جهانی زیلوی میبد بلافاصله خوشه زیلو با همکاری جهاددانشگاهی، فرمانداری و شهرک‌های صنعتی استان جهت توسعه و رونق این هنر تشکیل شد تا بتوان در قالب روشی بین‌المللی، رونق و توسعه‌ی این هنرصنعت را رقم بزنیم. 

دهقانی اعتماد و همکاری بین تمام مجموعه زیلو برای تحقق این مهم را حائز اهمیت خواند و بیان کرد: در روش پیش‌بینی شده باید تمام عوامل و دست‌اندرکاران برای همکاری و اعتماد به یکدیگر در جهت رونق و پیشرفت این هنر بکوشند. 

عامل توسعه خوشه زیلوی میبد اظهار کرد: در شش ماه گذشته از فعالیت خوشه زیلو در این شهرستان، اقدامات مثبت و موثری صورت گرفته که از آن جمله می‌توان به اولین گردهمایی هنرمندان زیلوباف، جمع‌آوری بانک اطلاعات زیلوبافان، سه دوره تربیت مربی زیلوبافی، آموزش ۲۳ مربی زیلوباف، حضور در سه نمایشگاه بزرگ و طرح پایش سلامت 70 زیلوباف از طریق آزمایش‌های طب کار را نام برد. 

وی یادآور شد: طرح خوشه زیلو با برنامه‌ریزی‌های بعمل آمده به مدت سه تا پنج سال در میبد گسترش خواهد یافت و در این راستا کارگروه توسعه خوشه زیلو در تمام زمینه‌ها برای رونق و گسترش این هنرصنعت  حمایت خود را همچنان ادامه خواهد داد تا آرام آرام به نتایج مثبتی برسد.

ادامه روند رونق زیلوی میبد پس از ثبت جهانی

«غدا هیجاوی» رییس منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع دستی نیز در این جشنواره گفت: پس از جهانی شدن زیلو و حضور در این شهر جهانی شاهد اتفاقات خوبی بودم و رونق و گسترش این هنر و علاقمندی نسل جدید به این هنر در این مدت جای بسیار خرسندی است.

وی افزود: حضور بانوان و فرزندانشان در کنار یکدیگر و علاقه‌مندی آنان به هنر زیلوبافی، این نوید را می‌دهد که این هنر در شهرستان میبد همچنان گسترش و پیشرفت یابد.

هیجاوی همچنین خاطرنشان کرد: ابتکار در طرح‌ها و نقش‌های زیلو ، حضور هنرمندان و مسئولان در یک کنار یکدیگر و تعامل و همکاری بیش از بیش از آنها برای رونق این هنرصنعت، حضور بانوان در رونق بخشیدن به زیلوی میبد و پشتکار و علاقه‌مندی آنان برای آشنایی با زیلوبافی، همه و همه نشان از پیشرفت و عشق مردم و مسئولان به زیلوی میبد است. 

خواهرخواندگی با شهرهای ایتالیا و اسپانیا 

«علیرضا نقوی» شهردار میبد هم در این جشنواره ضمن قدردانی از تمام مسئولان استان و شهرستان، گفت: وظیفه شهرداری تنها در بخش عمران و مدیریت شهری خلاصه نمی‌شود بلکه مجموعه شهرداری با ارائه تسهیلات در ایجاد فضاهای اصلی شهر همچون بازآفرینی، بهسازی بافت‌های فرسوده شهری، معرفی بهتر صنایع‌دستی به جهانیان نیز فعالیت دارد. 

وی با بیان این که زیلوی میبد پس از جهانی شدن  تا به امروز دارای تحولات ارزشمندی بوده است، افزود: با حمایت همه مسئولان در استان و شهرستان چراغ زیلوی میبد همچنان نورانی است و نورانی‌تر نیز خواهد شد.

شهردار در مورد کمک و حمایت بیشتر در جهت معرفی هنر زیلو، سفال و سرامیک شهرستان میبد اعلام آمادگی کرد.

وی اظهار کرد: با رایزنی‌های به عمل آمده در صدد آن هستیم  که در بخش صنعت، سفال، کاشی و سرامیک با دو شهر در ایتالیا و اسپانیا که همطراز شهرستان میبد هستند، پیمان خواهرخواندگی ایجاد شود و مزیت این پیمان‌ها بی‌اثر شدن تحریم‌ها روی شهر‌هاست.

نقوی حضور شهرداری میبد در یازدهمین نمایشگاه بین‌المللی استان اصفهان که از 28 تا 31 خرداد سال‌جاری است خبر داد و آن را یک رویداد بزرگ دانست. 

  وی سه  رویداد اصلی این نمایشگاه بین‌المللی را نشست سفرا و نمایندگان خواهرخوانده اصفهان، نشست  شهرداران کلان‌شهرها و سومین رویداد بزرگ آن را روز بزرگداشت میبد در روز پنجشنبه سی‌ام خردادماه بیان کرد که طی آن بزرگان شهرستان میبد به معرفی این هنرصنعت جهانی خواهند پرداخت. 

جهانی شدن زیلوی میبد آغاز راه است 

«محمد امامی» رییس صندوق کارآفرینی امید یزد هم در این جشنواره گفت: جهانی شدن زیلوی میبد آغاز راهی است که از طریق ان باید برای رسیدن به قله‌های ارزشمند و بالاتر تلاش کرد. 

وی برگزاری اولین جشنواره نقش و نگاره‌های زیلو را حمایت از این هنر صنعت که مدتی به فراموشی رفته  بود، خواند.

امامی با اشاره به برگزاری اولین جشنواره زیلو، هدف از آن را جمع‌آوری طرح‌های نو و جدید، بافت زیبا و بسته‌بندی‌های شکیل دانست و افزود: بهترین طراحی، بافت و بسته‌بندی با اهدای جوایزی تقدیر خواهد شد و به نفرات اول تا سوم تسهیلات اشتغالزایی به مبلغ ۵۰ میلیون ریال به صورت قرض‌الحسنه ارائه می‌شود.


نظر شما :