برگزاری رویداد آموزشی ویژه شب یلدا در سازمان جهاددانشگاهی استان یزد و دانشگاه علم وهنر

۲۸ آذر ۱۴۰۳ | ۱۳:۱۴ کد : ۷۹۱۳۸ فرهنگی تاپ خبر
حوزه بانوان سازمان جهاددانشگاهی استان یزد با همکاری دانشگاه علم وهنر، رویدادی آموزشی ویژه شب یلدا برگزار کرد که شامل آشنایی با آداب و رسوم این شب و آموزش میوه‌آرایی و تهیه دسر مخصوص آن بود. دکتر سامان قاسمی به بررسی آداب شب یلدا و نقش زنان در حفظ آن پرداخت و مریم قدکی کارگاه‌های عملی برگزار کرد.
برگزاری رویداد آموزشی ویژه شب یلدا در سازمان جهاددانشگاهی استان یزد و دانشگاه علم وهنر

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی استان یزد، در آستانه شب یلدا، حوزه بانوان سازمان جهاددانشگاهی استان یزد با همکاری دانشگاه علم وهنر، یک رویداد آموزشی ویژه بانوان برگزار کرد. این برنامه که با هدف آشنایی شرکت‌کنندگان با آداب و رسوم این شب سنتی و ارائه آموزش‌های عملی در زمینه هنرهای مرتبط با شب یلدا برگزار شد، به‌ویژه برای بانوان جامعه هدف سازمان جهاددانشگاهی استان یزد و دانشگاه علم وهنر طراحی شده بود.

در نخستین بخش از این رویداد، «دکتر سامان قاسمی» استادیار و عضو هیئت علمی گروه ایران‌شناسی دانشگاه میبد، پژوهشگر ادبیات، اسطوره و فرهنگ مردم، به تحلیل و تبیین آداب و رسوم شب یلدا پرداخت. وی با بیان ریشه‌های تاریخی این شب و جایگاه فرهنگی آن در میان مردم ایران، به بررسی ویژه‌گی‌ها و تاثیرات اجتماعی این شب در تاریخ و فرهنگ ایران پرداخت. دکتر قاسمی همچنین به نقش زنان در حفظ و انتقال این سنت‌ها و آداب اشاره کرد و اهمیت شب یلدا در تقویت پیوندهای خانوادگی و اجتماعی را مورد تأکید قرار داد.

در ادامه، مدرس کارگاه «مریم قدکی» مربی رسمی صنایع غذایی و آموزش فنی و حرفه‌ای استان یزد، به آموزش عملی میوه‌آرایی و تهیه دسرهای مخصوص شب یلدا پرداخت. در این کارگاه، شرکت‌کنندگان با روش‌های مختلف و خلاقانه میوه‌آرایی آشنا شدند و نکات مهم برای تهیه دسرهای شب یلدا را یاد گرفتند. این بخش از برنامه فرصتی مناسب برای بانوان فراهم کرد تا مهارت‌های جدیدی را در زمینه هنرهای آشپزی و تزئین سفره شب یلدا بیاموزند.

در نهایت، این رویداد با برگزاری مراسم کوچکی همراه با پذیرایی از دسرها و میوه‌های آرایش‌شده، یادآور زیبایی‌های شب یلدا و ارزش‌های فرهنگی و اجتماعی این شب در میان بانوان شرکت‌کننده بود. این برنامه با استقبال گرم شرکت‌کنندگان روبه‌رو شد و فرصتی برای آشنایی بیشتر با این سنت کهن ایران و تقویت پیوندهای اجتماعی در میان اعضای جامعه فراهم آورد.

این رویداد آموزشی از سوی سازمان جهاددانشگاهی استان یزد و دانشگاه علم وهنر به‌منظور تقویت آگاهی‌های فرهنگی و مهارت‌های اجتماعی بانوان برگزار شد و به‌عنوان گامی مهم در راستای حفظ و ترویج سنت‌های ایرانی شناخته می‌شود.


( ۱ )

نظر شما :