عامل توسعه خوشه زیلوی میبد: لازمه موفقیت خوشه زیلو همکاری هم‌جانبه تمام دینفعان است

۰۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ | ۱۴:۰۵ کد : ۶۶۳۲ فرهنگی تاپ خبر عمومی
عامل توسعه خوشه زیلو در شهرستان میبد، لازمه موفقیت این خوشه را همکاری و همراهی همه‌جانبه تمام ذی‌نفعان این هنرصنعت بیان کرد.
عامل توسعه خوشه زیلوی میبد: لازمه موفقیت خوشه زیلو همکاری هم‌جانبه تمام دینفعان است

به گزارش  روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی استان یزد به نقل از ایسنا- منطقه  یزد، «محمدرضا دهقانی» در نشست کارگروه خوشه زیلو که با حضور مسئولان شهرستان میبد در محل فرمانداری برگزار شد، گفت: خوشه زیلو، یک حرکت بزرگ برای رشد و توسعه زیلو در شهرستان است و لازمه آن همکاری و همراهی تمام دستگاه‌ها، نهادها، هنرمندان و صنعتگران عرصه زیلو است.

وی بیان کرد: زیلو، یک فرصت کم‌نظیر است که در اختیار شهرستان میبد قرار گرفته و از آنجایی که این دست‌بافته منحصر به این شهر تاریخی است در واقع نامش به اسم این شهر گره خورده است  در این میان،  جهانی شدن میبد باعث مضاعف شدن این فرصت و بستری برای رشد و توسعه این هنر شده است.

معاون فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی استان یزد با اشاره به این که از فرصت‌ها باید نهایت استفاده شود، افزود: هدف مجموعه خوشه زیلو،  توسعه این هنرصنعت است اما این توسعه دارای آداب و قوانینی است که باید اجرا شود و بر اساس دانش و تجربه تا حصول نتیجه نهایی ادامه پیدا کند.

وی با اشاره به این که در توسعه بنگاه‌های کوچک دخالت مستقیم دولت جوابگو نیست، اظهار کرد: اصولاً هیچگاه مداخله مستقیم دولت‌ها در توسعه کسب و کار جوابگو نیست چرا که غالباً اختلاف‌نظر مردم با کارگاه‌ها و دولت نمی‌تواند بستر لازم را برای توسعه کسب و کار فراهم کند.

دهقانی تاکید کرد: از طرفی حمایت بخشی از یک کسب و کار نمی‌تواند نتیجه‌بخش باشد بلکه حمایت‌ها باید سیستماتیک و با همه‌جانبه گرایی اعمال شود.

عامل توسعه خوشه زیلو با بیان این که نباید حمایت تنها در قالب ایجاد کارگاه‌های جدید باشد، گفت: نکته مهمتر از ایجاد کارگاه‌های زیلو‌بافی جدید، حمایت از کارگاه‌های ایجاد شده‌ی قبلی و بهبود بخشیدن به وضعیت فعلی افرادی است که در این کارگاه‌ها فعالیت دارند.

وی حمایت نرم‌افزاری را مهمترین نوع حمایت از زیلوبافان مطرح و تاکید کرد: پشتیبانی و حمایت از کارگاه‌های زیلوبافی بعد از راه‌اندازی آنها، در واقع حمایت از بنگاه‌های کسب و کار است.

دهقانی به تجربیات تاریخی دیگر کشورها در این خصوص اشاره کرد و گفت: نتایج فعالیت‌های صورت گرفته در  برخی از کشورها از جمله ایتالیا نشان می دهد که استفاده از مدل خوشه و همکاری فعالان همان حوزه، شانس توسعه و موفقیت آن را افزایش داده است.

وی با اشاره به شناسایی تعداد زیادی خوشه در کشورمان، ابراز کرد: ۱۲۰ خوشه از این تعداد در حال فعالیت و ۸۵ خوشه نیز با موفقیت به کار خود پایان داده‌اند.

وی در مورد اجرای خوشه زیلو در شهرستان میبد افزود: در توسعه خوشه زیلو درصددیم  که اجزا را اضافه و ارتباطات را قوی‌تر و محکم‌تر کنیم تا خروجی آن برای افق 1400، رونق کسب و کار زیلو در میبد باشد.

دهقانی با بیان این که ما در این مسیر به عنوان یک تسهیلگر  عمل خواهیم کرد، اضافه کرد: جهاددانشگاهی یزد و شرکت شهرک‌های صنعتی استان در این مسیر به عنوان تسهیل‌گر ورود کرده‌اند و سعی دارند با همکاری آموزش و پرورش، شهرداری، میراث فرهنگی و دانشگاه‌های میبد و علمی و کاربردی اقدامات موثری در این رابطه انجام دهند.

وی بیان کرد: براساس مطالعات صورت گرفته ۳۲ طرح در زمینه زیلو در میبد انجام خواهد شد و طی ۳ تا ۵ سال با یک برنامه زمان‌بندی شده با اعتمادسازی بین تمام متولیان این بخش، جهاد‌دانشگاهی و  شرکت شهرک‌ها از خوشه خارج شده و ادامه برنامه به مسئولان شهرستان و زیلو‌بافان واگذار خواهد شد.

دهقانی از جمله اقدامات صورت گرفته خوشه تاکنون به تاسیس دفاتر خوشه زیلو در محل شرکت شهرک‌های صنعتی یزد و نیز ورودی مجموعه شاه‌عباسی میبد، برگزاری نشست‌های متعدد با زیلوبافان، پیگیری بیمه زیلوبافان، طراحی آرم و لوگو به عنوان نشان خوشه زیلوی میبد، برگزاری جلسات متعدد با نهادهای پشتیبان، انعکاس اخبار قابل توجه زیلو در رسانه‌ها، جمع آوری بانک اطلاعات تمام زیلوبافان شهرستان میبد، آموزش اولین دوره تربیت مربی زیلوبافی، طرح پایش سلامت زیلو بافان، شرکت در سه نمایشگاه بین المللی، گفتگو و تبادل نظر با تجار و صادرکنندگان، برگزاری اولین دوره آموزشی راهنمایان نوروزی، تجلیل از هنرمندان زیلوباف، برگزاری اولین پاتوق زیلو با حضور هنرمندان زیلوباف در نوروز ۹۸، اصلاح دستگاه‌های زیلو، تهیه بروشور مشترک برای همه کارگاه‌های زیلو و برگزاری دوره طراحی زیلو، اشاره کرد.

یاداور می‌شود؛ قرار است که اولین گردهمایی بزرگ هنرمندان زیلوباف با شرکت ۲۵۰ هنرمند و با هدف اعتمادسازی و افزایش سرمایه‌های اجتماعی در این حوزه و افزایش همکاری بین مسئولان و هنرمندان این عرصه، ۱۳ اردیبهشت‌ماه جاری در تالار الماس میبد برگزار شود.


نظر شما :