به همت سازمان جهاددانشگاهی یزد ،طرح «گفت‎وگوهای اجتماع محور» موسوم به «گام» افتتاح شد

۱۵ بهمن ۱۳۹۷ | ۱۲:۵۰ کد : ۵۱۶۴ پژوهشی تاپ خبر عمومی
طرح «گفت‎وگوهای اجتماع محور» موسوم به «گام» با رونمایی پوستر طرح با حضور استاندار در یزد آغاز بکار کرد.
به همت سازمان جهاددانشگاهی یزد ،طرح «گفت‎وگوهای اجتماع محور» موسوم به «گام» افتتاح شد

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی استان یزد به نقل از ایسنا - منطقه یزد، «محمدعلی طالبی» استاندار یزد در مراسم آغاز بکار این طرح که با برگزاری نخستین نشست آن با حضور روسا و اعضای هیات علمی دانشگاه‎‎های استان به میزبانی دانشگاه یزد همراه بود، اظهار کرد: موضوع گفت‎‎وگو در جامعه یکی از ضعف‎‎های تاریخ سیاسی ماست که ریشه در فرهنگ سیاسی چند صد ساله‎‎ی کشورمان دارد.

وی اضافه کرد: قطعاً شکاف‎‎های زیادی در جامعه داریم که شاید به خودی خود نیز بد نباشند و باعث پویایی جامعه نیز شوند ولی هنگامی که به درستی از آنها استفاده نشود، می‏‏توانند منجر به بروز برخی آسیب‎‎ها و مشکلات در جامعه شوند و حتی منافع ملی را تحت تاثیر خود قرار دهند.

استاندار با اشاره به برخی بداخلاقی‎‎های سیاسی در جامعه اشاره و عنوان کرد: همواره سئوالی که در ذهن بسیار از مردم مطرح می‏‏شود و حتی گاهاً به مطالبه مردمی از طریق تربیون‎‎های آزاد تبدیل شده، این است که آیا نمی‎‎توان این اختلاف دیدگاه‏‏ها را در فضای آرام گفت‎وگو بین طرفین و گروه‏‏ها برطرف کرد؟

وی خاطرنشان کرد: به نظر می‏‏رسد که علت نهادینه نشدن فرهنگ گفت‎‎وگو در جامعه به دلیل عدم تربیت‎‎های خانوادگی یا آموزش‎‎های صحیح اجتماعی در این مقوله باشد و همین باعث شده تا این افراد هنگامی در مصادیق مختلف جامعه قرار می‏‏گیرند، اساساً با روش‎‎های گفت‏وگو نیز آشنا نباشند.

طالبی یکی از مشکلات در ساختار قدرت و مناسبت‎‎های سیاسی و اجتماعی را صحبت کردن‏‏ در تریبون‎های یک طرفه و شنونده نبودن ذکر کرد و گفت: این موضوع باید به یک مطالبه اجتماعی تبدیل شود و خروجی آن مشارکت مردم در اظهار نظر پیرامون مسائل مختلف باشد.

وی طرح گام را یکی از طرح‏‏های موثر در نزدیک کردن سلایق اجتماعی و یک اقدام ویژه در سطج کشور دانست که به ابتکار یزد اکنون اجرایی شده است.

استاندار بر طرح موضوعات اولویت بندی شده و مورد نیاز جامعه با نگاه کاربردی در این گفت  وگوهای اجتماع محور تاکید کرد و گفت: باید فضایی برای مشارکت تمام علاقمندان به بحث و تبادل نظر پیرامون موضوعات مطروحه فراهم شود و تاثیر نظرات خود را نیز مشاهده کنند.

وی به سابقه چنین گفت‏‏وگوهایی در استان مانند شورای گفت‏‏گوی کارگران، کارفرمایان و بخش دولتی یا شورای گفت‏‎وگوی دولت و بخش خصوصی اشاره کرد و گفت: با توجه به ساختار قانونی این شوراها، مصوبات آنها لازم الاجراست و این روش می‏‏تواند در مناسبات دیگر نیز بکار گرفته شود.

طالبی در پایان اضافه کرد: می‎توان این ساختار گفت‎‎وگو را به عنوان ایده و طرحی نو در مناسبات اداری نیز بکار گرفت و با نقش خوبی که ایفا خواهد کرد، حداکثر تاثیرگذاری را از قبال آن دریافت کرد.


نظر شما :