مدیر مرکز مطالعات اجتماعی سازمان جهاددانشگاهی یزد: اعتیاد اینترنتی چالش جدی فضای مجازی
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی استان یزد «بهروز اسلامی» در گفتگو با خبرگزاری ایسنا- منطقه یزد با بیان این که کم کاری، تفریط و تنبلی در زمینه تولید محتوای فضای مجازی، فضا را برای دشمنان مهیا کرده است، اظهار کرد: به دلیل این که فضای مجازی دارای ویژگی هایی نظیر جذابیت، ارزانی، در دسترس بودن و سرعت در استفاده است، می توان از آن در راستای تعمیق تربیت دینی در نسل جوان استفاده کرد .
وی با اشاره به این که استفاده از فضای مجازی در کنار نقاط قوت خود چالش هایی نیز دارد، افزود: متاسفانه گاهی شاهد تولید محتوای نامناسب از نظر اخلاقی، عدم رعایت شرایط سنی مخاطبان توسط تولیدکنندگان و نظارت پایین والدین بر روی فرزندان در این فضا هستیم .
مدیر مرکز مطالعات اجتماعی جهاد دانشگاهی استان یزد، با بیان این که کم کاری فعالان عرصه تربیت دینی در فضای مجازی باعث فعالیت بیش از پیش دشمنان شده است، گفت: با توجه به این که فعالان تربیت دینی در فضای مجازی به روز نیستند ضروری در راستای رفع این چالش های ایجاد شده این افراد به طور جدی فعالیت کنند .
وی با تاکیدبر لزوم تربیت افرادی ماهر جهت کار در عرصه فضای مجازی، اظهار کرد: باید به فضای مجازی به عنوان یک فرصت در راستای پیشرفت در ابعاد مختلف بویژه تربیت دینی نگاه کرد .
اسلامی تصریح کرد: با توجه به این که برخی تحقیقات نشان داده حضور هدفمند دانشجویان در فضای مجازی باعث تقویت ارزش های اخلاقی در آنان شده است ضروری است از تمام ظرفیت های این فضا برای تربیت جوانانی دینی استفاده کرد .
وی در ادامه با بیان این که اعتیاد اینترنتی چالش جدی فضای مجازی است، گفت: امروزه اینترنت به سرعت به یکی از ابزارهای مهم در زندگی افراد تبدیل شده به گونه ای که یکی از نگرانی ها در این حوزه مربوط به افرادی است که مبتلا به اعتیاد اینترنتی است و از آن به صورت لجام گسیخته استفاده می کنند .
اسلامی با اشاره به این که اشتغال ذهنی افراطی با اینترنت، افکار عود کنننده درباره محدود کردن استفاده از آن، ناتوانی در رفع و ازبین بردن هوس دسترسی به اینترنت، استفاده مداوم از اینترنت با وجود نقص کارکرد در حیطه های مختلف، اتلاف زمان در اینترنت، وجود میل افراطی و هوس به آن حتی هنگامی که اینترنت در دست نیست، تعریفی از اعتیاد اینترنتی است، افزود: تاثیر خانواده بر اعتیاد افراد به اینترنت نکته بسیار مهمی است که گاهی اوقات مورد غفلت قرار می گیرد .
این جامعه شناس در پایان با بیان این که خانواده مهمترین نقش را در اجتماعی کردن فرزندان دارد و می تواند نقش بسزایی در اعتیاد به اینترنت فرزندان داشته باشد، خاطرنشان کرد: نباید اعتیاد به اینترنت را یک مشکل فردی بدانیم بلکه این اعتیاد معضلی ناشی از کژکارکردها و نابسامانی های خانواده است
نظر شما :