(شکوفایی در تحریم)/ دکتر جهانگیری در مراسم رونمایی از ۱۰ دستاورد فناورانه‌ی جهاددانشگاهی مطرح کرد:

نقش‌آفرینی جهاددانشگاهی با فرصت‌سازی در شرایط تحریم/ هدف‌گذاری صحیح این نهاد/ شکست روحیه‌ی «ما نمی‌توانیم» توسط نیروهای جوان جهادی

۲۸ آذر ۱۳۹۷ | ۰۸:۰۰ کد : ۴۰۷۳ پژوهشی تاپ خبر عمومی
معاون اول رییس‌جمهور بیان کرد: باید از مسیر توسعه علمی گام‌های بعدی را برداریم؛ چراکه در این شرایط سخت و تحریمی تنها می‌توان با توسعه علمی در توسعه کشور تاثیر گذاشت و نهادهایی که نقش آن‌ها فرصت‌سازی است و ایجاد ظرفیت کرده‌اند در این شرایط سخت، بیشتر می‌توانند نقش‌آفرین باشند که جهاددانشگاهی همواره یکی از این نهادها بوده است.
نقش‌آفرینی جهاددانشگاهی با فرصت‌سازی در شرایط تحریم/ هدف‌گذاری صحیح این نهاد/ شکست روحیه‌ی «ما نمی‌توانیم» توسط نیروهای جوان جهادی

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، دکتر اسحاق جهانگیری صبح امروز (۲۷ آذرماه) در مراسم رونمایی از ۱۰ محصول فناورانه جهاددانشگاهی که در دانشگاه علم‌وفرهنگ برگزار شد، با بیان اینکه دانش، اصل اقتدار هر کشوری است و کشورهایی که همچون ایران، سابقه تاریخی و تمدنی دارند، باید به این موضوع توجه کنند، گفت: هیچ مسیری سریع‌تر از توسعه علمی، ما را به هدف نمی‌رساند؛ بنابراین باید ملزومات توسعه کامل از جمله نظری و عملی را در کشور فراهم کنیم.

وی با اشاره به اینکه کشور باید به سمت توسعه علمی و پایدار برود، تاکید کرد: باید اراده‌ای شکل بگیرد و این اراده در همه دستگاه‌های دولتی و خصوصی محقق شود که با سرعت به سمت توسعه کشور از مسیر توسعه علمی برویم و نظام یکپارچه آموزش و پژوهش در کشور را باید به وجود بیاوریم تا با یکپارچگی، هر بخش، بخش دیگری را تکمیل کند.معاون اول رییس‌جمهور ادامه داد: نقش فناوری در توسعه کشورها از جمله ایران در دهه‌های گذشته پررنگ‌تر شده و می‌تواند تحول اساسی در روند توسعه کشور به وجود بیاورد که یکی از مسائل مربوط به توسعه که در این روند تغییر کرده، منابع انسانی است.

دکتر جهانگیری جهت‌گیری اصلی در زمینه توسعه کشور را استفاده از فناوری دانست و گفت: از صدر نظام تا بخش‌های دیگر چنین جهت‌گیری باید شکل بگیرد که خوشبختانه این اتفاق افتاده است و در تمام دستگاه‌ها، حتی بدنه شرکت‌ها چه خصوصی و دولتی به این جهت‌گیری رسیده‌ایم.

معاون اول رییس‌جمهور افزود: باید تلاش کنیم که مبانی توسعه را به خوبی در کشور ایجاد کنیم. یک‌زمان، منابع طبیعی مهم‌ترین عامل پیشرفت بود، اما امروز منابع انسانی با کیفیت و متخصص موجب پیشرفت کشورها می‌شود و دانش نیروهای متخصص نقش مهم‌تری از ابزارهای پیچیده صنعتی دارند، به‌طوری‌که مدیریت دانش نیروهای انسانی از سایر اشکال مدیریت، اهمیت بیشتری دارد و مسیر توسعه کشور را هموار می‌کند. وی تاکید کرد: باید از مسیر توسعه علمی گام‌های بعدی را برداریم؛ چراکه در این شرایط سخت و تحریمی تنها می‌توان با توسعه علمی در توسعه کشور تاثیر گذاشت و نهادهایی که نقش آن‌ها فرصت سازی است و ایجاد ظرفیت کرده‌اند در این شرایط سخت، بیشتر می‌توانند نقش‌آفرین باشند که جهاددانشگاهی همواره یکی از این نهادها بوده است.

معاون اول رییس‌جمهور با بیان اینکه نیروهای جوان جهاددانشگاهی در دوره جنگ، سازندگی و بعد از آن نقش مهمی ایفا کرده‌اند و فرصت‌هایی را برای کشور ساخته‌اند، اظهار کرد: دوران جنگ، یکی از دوران‌های شکوفایی استعدادهای این کشور بوده است. دوران سختی که جزء دوره‌های استثنایی کشور به حساب می‌آید که طی آن در هر بخشی از کشور، نیروهای تحصیل‌کرده و باانگیزه توانستند موانع را برطرف کنند و جهاددانشگاهی هم در این بخش‌ها و در طی ۴۰ سال گذشته توانسته است به‌خوبی بدرخشد. وی ادامه داد: نیروهای جوان جهاددانشگاهی، روحیه‌ی «ما نمی‌توانیم» را شکست دادند؛ روحیه‌ای که سال‌ها در کشور گسترش پیدا کرده بود و امروز به «ما می‌توانیم» تبدیل شده است.

معاون اول رییس‌جمهور افزود: دغدغه‌ی حمایت جهاددانشگاهی توسط دولت، خصوصا در مسایل دانش‌بنیان و کسب فناوری‌های بومی را حتما پیگیری خواهیم کرد.

دکتر جهانگیری با بیان اینکه در دوره‌ای قرار داریم که بخش‌های اقتصادی کشور مورد تهاجم دشمن است، گفت: ما نمی‌توانیم به‌راحتی به مردم بگوییم که وارد جنگ شده‌ایم. بمباران نشده ولی آمریکایی‌ها اسم همین وضعیت را، جنگ اقتصادی علیه ایران می‌دانند و مراکز حساس اقتصادی ایران را هدف‌گیری کرده‌اند تا مردم با تنگنا روبرو شوند.

وی افزود: صنعت نفت و گاز که اصلی‌ترین منبع درآمد کشور محسوب می‌شود، نیاز به نگهداری قطعات دارد که این کار می‌تواند در حوزه دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی دنبال شود. همچنین از صنعت خودروسازی هم هدف دشمن قرار گرفته و صادرات قطعات ممنوع است؛ به‌طوری‌که اگر بخش زیادی از یک خودرو را در کشور تولید کنیم و تنها ۱۰ درصد از ملزومات آن به‌موقع وارد کشور نشود، نمی‌توانیم به خاطر همین ۱۰ درصد خودرو را در اختیار مشتری قرار دهیم.

دکتر جهانگیری با تشریح وضعیت فعلی صنعت فولاد اظهار کرد: در حال حاضر یک یا دو ماده‌ای هست که اگر در اختیار این صنعت نباشد، صنعت فولاد را با مشکل روبرو می‌کند. همچنین پتروشیمی از دیگر صنایع حساس ما محسوب می‌شود که آمریکایی‌ها روی این صنعت هم‌دست گذاشته‌اند.

معاون اول رییس‌جمهور تاکید کرد: توانمندی که در ایران شکل‌گرفته، یک توانمندی بزرگ است و ایران امروز در نقطه‌ای نیست که نتواند برنامه‌ریزی و مدیریت کند. ما امروز کشوری هستیم که متخصصانمان قادرند کشور را از پیچ‌های سخت عبور دهند و من اطمینان می‌دهم که صنعت کشور به‌هیچ‌عنوان در شرایط تحریم به مشکل برنمی‌خورد.

دکتر جهانگیری با بیان اینکه اگر خودروسازی با مشکلی روبرو شود، قطعه سازان نیز با مشکل روبرو خواهند شد و ده‌ها یا ۱۰۰ هزار نیروی انسانی، کار خود را از دست خواهند داد که این نقشه دشمن است، گفت: برخلاف تمام هدف‌گذاری‌های دشمنان، توانمندی بزرگی در ایران شکل گرفته است و امروز آمریکایی‌ها به همین دلیل گرفتار شده‌اند و به دنبال آن هستند تا سخت‌ترین تحریم‌هایی را که می‌توانستند علیه ایران وضع کنند.

معاون اول رئیس‌جمهوری افزود: اگر خودروسازان سه یا چهار میلیارد دلار نیازی که به واردات قطعات دارند را با فعالان دانشگاهی در میان بگذارند، حتی قطعات پیچیده الکترونیکی، با ظرفیت علمی و فنی که در کشور وجود دارد در مقطع کوتاهی قابل تامین است و در بخش دانش‌بنیان نیز باید به بازار داخلی و خارجی با توجه به فرصت‌های به وجود آمده، توجه کنیم.

دکتر جهانگیری با بیان اینکه هدف‌گذاری‌هایی که در جهاددانشگاهی در صنایع مختلف صورت گرفته نشانگر توجه به اتکا به داخل است، گفت: از وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی می‌خواهیم تا از محصولات تولید داخلی استفاده کنند و دستگاه‌های مرتبط نیز تلاش کنند تا محصولات دانش‌بنیان که یکی از اصلی‌ترین موضوعات صادراتی است در بازارهای خارجی مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه تغییرات نرخ ارز و به‌ویژه تغییرات شدید ارزی را هیچ‌کس نمی‌پسندد، تاکید کرد: این امر برای اقتصاد ما مضر است و مهم‌ترین تلاش دولت در ماه‌های گذشته این بود که ناآرامی در اقتصاد را در گام نخست به سرعت به ثبات تبدیل کند که امروز هم آثار برگشت آرامش و ثبات را در کشور مشاهده می‌کنیم.

معاون اول رییس‌جمهور در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه بودجه دولت به گوشت قربانی تبدیل‌شده و هر کس مرکز مطالعاتی، دانشگاهی یا کاری دارد از بودجه دولتی استفاده می‌کند، تصریح کرد: برخی با نفوذی که در ریاست جمهوری، سازمان برنامه‌وبودجه یا مجلس در گذشته داشتند، امروز تبدیل به عضوی از بودجه کشور شده‌اند، به‌طوری‌که بودجه آنان اگر در ابتدا یک میلیارد بود، بعد به پنج میلیارد و در حال حاضر تا ۲۰ میلیارد افزایش پیدا کرده است و این در حالی است که قرار نبود آن‌ها از دولت بودجه بگیرند، هرچند اشکالی هم وجود ندارد ولی اقدام آنان اراده دولت و نظام نبوده است.

وی افزود: این همه دانشگاه در کشور وجود دارد، قرار نبود فردی دانشگاهی راه‌اندازی کند و بودجه کمکی بگیرد. همچنین بسیاری از این شوراها که در کشور وجود دارد، ابتدا محدود بودند، ولی بعضی از آن‌ها امروز دبیرخانه‌هایی دارند که بودجه‌هایشان چند ده‌میلیاردی است.

دکتر جهانگیری ادامه داد: اصلاح ساختار یعنی این‌که این موارد حذف شود، به هر حال مسائلی که در شرایط عادی نمی‌توان انجام داد ولی در شرایط سخت امکان‌پذیر است، اما اگر دولت یکی از آن‌ها را حذف کند سروصداها بلند خواهد شد و به دولت خواهند گفت که کوتاه بیاید.

وی افزود: ده‌ها دستگاه موازی در کشور درست‌شده و همه بودجه بگیر دولت شده‌اند اما کشور و بودجه تحمل این همه دستگاه موازی را ندارند. بودجه کشور کلان است و فروش نفت نیز کاهش یافته است. در حال حاضر رقم بودجه بیش از ۴۰۰ هزار میلیارد تومان است که بخش عظیمی از این بودجه به مسیرهایی رفته که بازدهی آن محدود است.

معاون اول رییس‌جمهور در پایان گفت: بر اساس دستور رهبر معظم انقلاب مقرر شد بودجه سال ۹۸ بر اساس شرایط تحریمی کشور مورد توجه قرار گیرد و بودجه سال آینده در مسیر خلق توسعه حرکت کند.


نظر شما :