شهردار بافق در بازدید از ایسنا مطرح کرد؛ توسعه فضای سبز با صرفه‌جویی آب در دل کویر

۱۲ آذر ۱۳۹۷ | ۰۹:۰۶ کد : ۳۶۲۳ فرهنگی عمومی
شهردار بافق در بازدید از ایسنا مطرح کرد؛ توسعه فضای سبز با صرفه‌جویی آب در دل کویر

شهردار بافق با تاکید بر لزوم اختصاص بخشی از درآمد شهرداری‌ ‎ ها به مسئله آب، تاکید کرد: اهمیت موضوع آب این لازمه را به رغم وضعیت نامناسب بودجه‌ی شهرداری‌ها ایجاب می‌کند.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی استان یزد به نقل از ایسنا – منطقه یزد، «سید علی نوروززاده» در جریان بازدید از خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) – منطقه یزد، با اشاره به تفکیک آب شرب از آب فضای سبز شهری در بافق به صورت 100 درصدی،  پیرامون اهمیت این موضوع اظهار کرد: محدودیت منابع آبی و عدم تعادل در میزان برداشت‌ از منابع آبی با مقدار بارش‌ها در استان، چالشی است که بی‌توجهی به آن می‌تواند خسارات جبران‌ناپذیری را به مناطق مختلف استان وارد کند لذا سازمان‌های دولتی و نهادهای عمومی مانند شهرداری‌ها باید ضمن فراهم کردن لازمه‌های زندگی شهروندان، مسئله آب را در اولویت برنامه‌های خود قرار دهند . 

وی در مورد این که چرا سایر شهرداری‌های استان در این موضوع به چنین پیشرفتی در جداسازی آب فضای سبز شهری دست نیافته‌اند، گفت: شاید موضوع آب اولویت اول آنها نبوده است در حالی که شهرداری‌ها می‌توانند با تعیین اولویت‌های خود در این حوزه در راستای حفاظت از منابع آبی و ایجاد فضای سبز پایدار و مطلوب تر اقدام کنند.

فرصت ایجاد فضای سبز مطمئن شهری

به گفته‌ی نوروز زاده، هر چند شهرداری‌ها سهم بالایی از حجم آب مصرفی شهرها را در اختیار ندارند اما با یک سری اقدامات مانند جداسازی آب شرب از آب فضای سبز شهری می‌توان مصرف این منابع را به بهترین شیوه مدیریت کرد.

وی با تاکید بر لزوم اختصاص بخشی از درآمد شهرداری‌ ‎ ها به مسئله آب، تصریح کرد: اهمیت موضوع آب این لازمه را ایجاب کرده و هر چند امسال وضعیت بودجه در  شهرداری‌ها خوب نیست اما باید مکانیزمی در این رابطه اندیشیده شود.

این مسئول از ایجاد شبکه کاملی از لوله‌کشی آب فضای سبز در سرتاسر این شهر خبر داد و گفت: این اقدام باعث شده تا در مصرف بخش عظیمی از مجموع یک میلیون مترمکعب آب مصرفی سالانه‌ی فضای سبز شهر بافق که از آب شرب و بهداشت شهروندان تامین می‌شود، صرفه‌جویی صورت گیرد.

شهردار شهر کویری بافق با اشاره به آبیاری کنونی فضای سبز این شهر با استفاده از آب با کیفیت پایین و دارای ای.سی بسیار بالا، افزود: البته در این رابطه نیز از گونه‌های مقاومی مانند خرما، زیتون و سنجد نیز بهره گرفته شده به نحوی که علاوه بر صرفه‌جویی در مصرف آب شرب و صرفه‌ اقتصادی برای شهرداری، در سالجاری نیز حدود یک مترمربع به سرانه فضای سبز بافق که حدود 8.5 مترمربع در سال 96 بوده است، افزوده خواهد شد.

وی با تاکید بر این که راهکارهای حفظ منابع آبی در اختیار شهرداری‌ها در واقع فرصتی برای ایجاد فضای سبز مطمئن شهری خواهد بود، گفت: استفاده از گونه‌های متنوع و سازگار با اقلیم کویر با توجه به تجارب گذشتگان این مناطق که با منابع آبی محدود و دارای کیفیت پایین حتی موفق به ایجاد باغ‌های ایرانی در دل کویر شده‌اند، کاما دست‌یافتنی است و می‌تواند در حین صرفه‌جویی و مدریریت مصرف آب منجر به توسعه فضای سبز و جلوگیری از آلایندگی منابع آبی شود.

نرخ بالای گردشگری بافق

نوروز زاده در بخش دیگری از سخنان خود به ثبت بالاترین نرخ رشد گردشگر در بافق طی نوروز امسال اشاره و بیان کرد: استفاده از تجارب بخش گردشگری و ایجاد فضاهای بسیار مطلوب برای تفریح و رفاه حال مردم این شهر، خودبخود زمینه‌های حضور گردشگران در این شهر را فراهم می‌کند . 

وی ادامه داد: خوشبختانه رشد گردشگر در بافق طی سال‌های اخیر از رشد آمار بالای 100 درصدی برخوردار بوده است که این مسئله علاوه بر وجود جاذبه‌ها و پتانسیل‌های گردشگری این شهرستان، گویای مشارکت قابل توجه مردم است . 

این مسئول در مورد جاذبه‌های گردشگری این شهرستان، تصریح کرد: بافق علاوه بر کویری بسیار زیبا، دارای مناطقی ییلاقی و معادن متعدد از جمله بزرگترین پیت معدنی کشور است، همچنین تفرجگاه آبشار، اماکن و بافت تاریخی، نخلستان‌ها و  صنایع دستی بافق، دیدنی‌های این منطقه را قوت بخشیده است.

وی ادامه داد: پرورش و نگهداری از ماهیان سردآبی مانند تیلاپیا، قزل آلا و خاویار که در دل کویر به ثمر نشسته است، علاوه بر تولید آبزیان منجر به ایجاد جاذبه‌ای خاص به نام ماهی‌گیری و طبخ ماهی برای گردشگران در منطقه شده و با استقبال بسیار خوبی نیز مواجه شده است.

ظرفیت‌های بالای سرمایه‌گذاری

نوروززاده با بیان این که بافق علاوه بر جاذبه‌های گردشگری به دلیل واقع شدن در مرکز پنج راه ریلی کشور،‌ فضایی مناسب برای سرمایه‌گذاری است، ادامه داد: بافق با برخورداری از معادن و صنایع، شهرک‌های جدید و در حال ساخت، تولیدات و صنایع فراوری، دامپروری و کشاورزی، شهری غنی از نظر پتانسیل‌های پول‌ساز دارد . 

وی اظهار کرد: بافق با وجود زیرساخت‌های مناسب گردشگری در صورت مشارکت بخش خصوصی منجر به درآمدزایی بالایی می‌شود.

شهردار بافق در مورد چالش‌های شهرداری بافق نیز گفت: حذف سهم شهرداری‌ها از مالیات بر ارزش افزوده، چالشی است که در صورت عدم رفع آن، عواقب خوبی را برای شهرهایی مانند بافق به دنبال نخواهد داشت . 

وی افزود: لایحه درآمدهای پایدار شهرداری‌ها که بارها مطرح شده در این باره باید مدنظر قرار گیرد تا شهرداری‌ها بتوانند به عنوان پیشانی‌های یک شهر خدمات‌رسانی خود را به بهترین شکل انجام دهند.

بازنگری طرح جامع شهری بافق

این مسئول در بخش دیگری از سخنان خود بازنگری طرح جامع شهری را یادآور شد و گفت: تداوم عمل به برنامه‌های جامع شهری با سبک و سیاق سال‌های اخیر، کارایی خود را از دست داده و با توسعه پایدار شهرها در تضاد است.

وی با بیان این که شهرداری بافق با در نظر گرفتن این مهم اقدام به تهیه گزارش‌های میدانی و استفاده از ظرفیت‌های مردمی در جهت بازنگری طرح جامع شهری کرده است، از محورهای طرح جامع جدید شهر بافق را موضوع گردشگری خواند.

نوروززاده در پایان نیز به برخی از طرح‌های آتی شهرداری لافق اشاره کرد و در این باره توسعه مجموعه تفریحی  آبشار، ایجاد باغ ایرانی و طرحی برای تسهیل تهیه مسکن ویژه جوانان را از طرح مهم این حوزه عنوان کرد.


نظر شما :