دکتر طیبی در شهر تبریز مطرح کرد: اثبات توان توسعهی علمی و دفاعی کشور با رشادت دانشجویان شهید ۲۷ دیماه جهاددانشگاهی
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی، دکتر حمیدرضا طیبی در همایش علمی شهدای 27 دی دانشگاه تبریز با اشاره به اهمیت توسعه علمی و فناورانه در پیشرفت کشور و مشکلاتی که بر سر راه آن است، اظهار کرد: غربیها با توسعه علمی و فناورانه به اقتدار نظامی و اقتصادی رسیده و از آن در استعمار مستقیم و غیرمستقیم بسیاری از کشورها استفاده کرده و با گماردن حاکمان و جلوگیری از دسترسی به این فناوری، جذب نخبگان را ادامه دادهاند و کشور ما هم شامل این موضوع میشود.
وی با اشاره به فرمایش بنیانگذار کبیر انقلاب مبنی بر این که «اگر بخواهیم، میتوانیم» بیان کرد: این سخن امام(ره) بر ایجاد اراده و خودباوری در نسل جوان و به ویژه نسل جوان دانشگاهی تاکید دارد، دانشجویان شهید 27 دی ماه هم علاقهمند بودند تا ثابت کنند که کشور ما هم میتواند شاهد توسعه توان علمی و دفاعی باشد.
رییس جهاددانشگاهی در ادامه به ظرفیتهای علمی این نهاد اشاره و اظهار کرد: جهاد سازندگی مسوول توسعه عمرانی در کشور بود و این ایده مطرح شد که با ایجاد جهاددانشگاهی، فعالیتهای علمی و فناورانه توسعه پیدا کند و توسعه علمی و فناورانه و آموزشهای مهارتی این نهاد انقلابی با آغاز فعالیت آن در ۱۶ مرداد ۵۹ در دستور کار قرار گرفت و با شروع انقلاب فرهنگی، مدیریت دانشگاهها هم به این مجموعه جوان و منسجم سپرده شد.
دکتر طیبی خاطرنشان کرد: متاسفانه خیلی زود جنگ شروع شد و نهادی که بدنه آن را نیروهای انقلابی و فارغالتحصیلان دانشگاهها تشکیل میدادند، توانمندی خودشان را به بدنه لجستیک جنگ اختصاص دادند.
وی با اشاره به اهم اقدامات جهاددانشگاهی در دوران دفاع مقدس گفت: کار ارزنده شهید ستاری در بازسازی سیستمهای الکترونیکی هواپیماهای اف پنج، طراحی بالنهای هوایی به عنوان پدافند غیرعامل، رمز گشایی دستگاه بیسیم ارتش عراق، ساخت بلدوزرهای کنترل از راه دور و ساخت انواع خمپارهها و تامین تجهیزات یدکی برای تجهیزات به غنیمت گرفته شده، از جمله این اقدامات بود.
وی اظهار کرد: همزمان با این فعالیتها لازم بود در حوزههای دیگر هم فعالیت علمی و فناورانه انجام شود و در حوزه پزشکی اثبات کردیم که نه تنها توان حرکت در مرز علم را داریم، بلکه میتوانیم علم را به فن تبدیل کنیم و حرفی نو برای گفتن داشته باشیم.
رییس جهاددانشگاهی گفت: فعالیتهای موفقیت آمیز در حوزه سلولهای بنیادی و تحقیقاتمان در خصوص بیماری پارکینسون که فاز حیوانی را طی کرده و فاز بالینی آن با حمایت ستاد اجرایی فرمان امام(ره) وارد فاز بالینی میشود، از کارهای ارزشمند این نهاد بوده و در حوزه فنی مهندسی، نفت، گاز، پتروشیمی و سایر صنایع هم کارهای بسیاری توسط این نهاد انقلابی انجام شده است.
وی افزود: ما برنامه ریزیها و مدیران را عوض میکنیم در حالی که مدیران اجرایی نباید تغییر کنند. بحران را جدی بگیریم، نخبگان علمی ما خودشان را ملزم به تحقق آرمانهای شهدا میدانند و امیدواریم بتوانیم در مورد مسایل علمی به توافق رسیده و با چند برنامه پنج ساله، کشور را به حد مطلوبی از توسعه برسانیم.
دکتر طیبی خاطرنشان کرد: کشور ما دارای نیروی انسانی خوبی بوده و در این حادثه ناگوار هم عیان شد که چه تعداد از نیروهای انسانی ما از کشور خارج شدهاند، منابع عظیم انرژی در ایران متعددند که میتوانیم با نیروی انسانی و با دانش و تجهیزات خودمان، آن ها را استخراج کرده و به فراورده بالاتر تبدیل و آن را منتقل کنیم.
رییس جهاددانشگاهی با بیان این که برای حل مشکلات کشور باید صاحب علم و فن باشیم و اقتصادمان را به روز کنیم، گفت: هر شب موفقیتهایمان را در رسانهها میبینیم، اما شاید سوال کنید که چرا هنوز دچار مشکلاتی هستیم؟، معتقد هستم که اختلافات سیاسی یکی از عمده مشکلات کشور بوده و ما نمیتوانیم بر سر مسایل اساسی کشور به توافق رسیده و برنامهریزی جامع و دراز مدتی تدوین کنیم، این عارضهای است که گریبان گیر کشور شده و حل آن نیازمند هماهنگ عمل کردن ارگانهاست، باید از منیتها عبور کرده و وحدت نظر داشته باشیم.
وی در پایان متذکر شد: جهاددانشگاهی جزیی از دانشگاه بوده و افتخار میکنیم در خدمت توسعه دانشگاه هستیم.
در ادامه حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی آل هاشم نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی با بیان اینکه حادثهی تلخ هواپیمای مسافربری، ملت ایران را غمگین کرد، گفت: این حادثه، باعث شد دشمن از این موضوع بیشتر بهرهبرداری کند البته اصل موضوع بسیار تلخ است؛ چرا که در این حادثه نخبگان کشور نیز حضور داشتند.
وی خاطرنشان کرد: انتظار داشتیم علل این حادثه در همان روز اول به اطلاع مردم برسد ولی نتایج بررسیهای کارشناسی باعث شد دو روز با تاخیر اعلام شود، ولی باید صداقت مسئولان ذی ربط را تحسین کنیم که اصل ماجرا را با کمال شهامت توضیح داده و از مردم عذر خواهی کردند.
وی اظهار کرد: بسیار خوشحال هستیم که امسال ۲۷ دی ماه، سالروز شهدای دانشکدهی فنی دانشگاه تبریز با همت جهاددانشگاهی به صورت علمی برگزار شد، به جزمراسمی که به مناسبت سالگرد شهدای 27 دی ماه همه ساله برگزار میشد، این جلسه نیز به صورت علمی برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی آل هاشم افزود: هر چه قدر بتوانیم از شهدای ۲۷ دی ما یاد کنیم باز هم جا دارد، نباید هیچ وقت شهدا به ویژه شهدای دانشجویان دانشکدهی فنی دانشگاه تبریز را فراموش کنیم. شهدای دانشجو در دوران حساس که در کارگاه کار میکردند، افراد معمولی نبودند بلکه نخبگان و برجستگان بودند که فعالیتهای چشمگیری انجام میدادند که توسط عوامل نفوذیف گرا داده شد و در حین انجام عملیات مورد بمباران رژیم بعثی قرار گرفتند.
وی با انتقاد از برگزاری دو مراسم جداگانه به منظور گرامیداشت شهدای 27 دی، تاکید کرد: معتقدم برنامههای گرامیداشت شهدای 27 دی ماه، باید به صورت مشترک توسط دانشگاه تبریز و جهاددانشگاهی استان برگزار شود، تا همدلی و وحدت خود را نشان دهند.
همچنین رییس سازمان جهاددانشگاهی استان در این مراسم اظهار کرد: سالهای بسیاری از واقعه ۲۷ دی میگذرد و همه ساله صرفا مجلس ترحیم و بزرگداشت برای شهدای این روز برگزار میشد، اما امسال به این مجلس وجهه علمی دادهایم، چراکه باید این وقایع ماندگار شده و به طور مکتوب و علمی به دست آیندگان برسد.
دکتر جعفر محسنی با تاکید بر اینکه در نتیجه این همایش علمی "واقعه ۲۷ دی و خاطرات شهدای این روز" در قالب کتاب و مجله منتشر خواهد شد، افزود: این وقایع باید منتشر شود تا نسل آینده بدانند که دانشگاه تبریز، روزی مرکز اتصال صنعت و علم بوده است. چیزی که امروز حلقه مفقوده در دانشگاههاست.
وی با تاکید بر نقش پیشگام دانشگاه تبریز در عرصههای مختلف و به ویژه در گام دوم انقلاب، اظهار کرد: در سالجاری سنگ بنای این همایش علمی را گذاشتیم و طی سالهای بعد نیز تداوم خواهد داشت تا واقعه ۲۷ دی بصورت علمی در جامعه تبیین شود.
گفتنی است، در 27 دی ماه 65 جنگنده های عراقی کارگاه تحقیقات و ساخت تجهیزات نظامی جهاددانشگاهی در دانشکده فنی دانشگاه تبریز را بمباران کردند و 22 نفر از اعضای این نهاد، دانشجویان و کارکنان دانشکده را به شهادت رساندند.
شورای معاونان جهاددانشگاهی در سال 96، 27 دی را روز "شهدای جهاددانشگاهی" نام گذاری کرد.
نظر شما :