رییس پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی:

ارائه تمام روش‌های درمان ناباروری روز دنیا در"رویان"/ هیچ زوجی به خارج از کشور اعزام نمی‌شود

۲۷ آبان ۱۳۹۸ | ۱۰:۴۲ کد : ۱۳۲۷۴ پژوهشی تاپ خبر عمومی
دکتر شاهوردی از ارائه تمام روش های درمانی روز دنیا در درمان ناباروری در این مرکز خبر داد و گفت: درحال حاضر این مرکز علاوه بر زوجین ایرانی، سالانه پذیرای ۵۰۰ زوج خارجی برای درمان ناباروری است.
ارائه تمام روش‌های درمان ناباروری روز دنیا در"رویان"/ هیچ زوجی به خارج از کشور اعزام نمی‌شود

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی به نقل از ایستا، دکترعبدالحسین شاهوردی با اشاره به خدمات متوع مرکز رویان، گفت: این مرکز در ابتدا کار خود را با خدمات درمان ناباروری شروع کرد، چرا که در همان سالهای شروع به کار  رویان، دومین گروه بیمارانی که برای درمان به خارج از کشور اعزام می‌شدند، زوجین نابارور بودند.

وی افزود: رویان با هدف اولیه درمان ناباروری آغاز به کار کرد و طی سالهای فعالیتش در کنار توسعه روش‌های درمان ناباروری، درحوزه های دیگر از جمله بحث سلولهای بنیادی نیز ورود کرد.

دکترشاهوردی پژوهش، آموزش و خدمات تخصصی را سه محور اصلی کار مرکز رویان اعلام و تصریح کرد: خوشبختانه با توسعه آموزش‌ها توسط این مرکز، در حال حاضر شاهد فعالیت حدود 80 مرکز درمان ناباروری خصوصی و دولتی در سطح کشور هستیم.

وی به ارتقا دانش پزشکان و محققین ایرانی در درمان ناباروری هم اشاره کرد و افزود: در حال حاضر به حدی رسیده‌ایم که تمام روش‌های روز دنیا در زمینه درمان ناباروری در کشور ارائه می‌شود و نیازی نیست هیچ زوجی برای درمان به خارج از کشور اعزام شود.

به گفته دکتر شاهوردی در حال حاضر سالانه بین هفت تا هشت هزار پانچر(مرحله نهایی درمان ناباروری) در مراکز درمان ناباروری که تحت مشاوره علمی مرکز رویان قرار دارند، به ثبت می‌رسد.

وی گفت: با توجه به دانش بالای ایران در درمان ناباروری، در حال حاضر سالانه 500 زوج  نابارور از خارج از کشور برای درمان به ایران سفر می‌کنند.

رییس پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی در خصوص میزان موفقیت درمان ناباروری در این مرکز گفت: در بهترین مراکز درمانی دنیا موفقیت درمان ناباروری حدود 35 تا 40 درصد است و در ایران نیز همین میزان موفقیت بطور میانگین به ثبت رسیده و این بدین معنی است که از 100 زوجی که مراجعه می‌کنند بین 35 تا 40 زوج می‌توانند با روش‌های درمانی صاحب فرزند شوند.

وی یادآور شد: البته این بدین معنی نیست که مابقی زوجین نابارور نمی‌توانند صاحب فرزند شوند، چرا که این زوجین با ادامه روند درمان خود و تکرار چندباره آن می‌توانند در دفعات بعدی درمان شانس خود را برای داشتن فرزند افزایش دهند.

دکترشاهوردی در ادامه در خصوص میزان ناباروری در زوجین ایرانی، گفت: در گزارشات مختلف، ناباوری زوجین در دنیا حدود 10 تا 15 درصد است و طی تحقیقاتی که در کشور ایران صورت گرفته نیز میزان ناباروری زوجین ایرانی در همین حدود است.

به گفته این مسئول در شهرهای بزرگ و صنعتی بر اثر عواملی از جمله استرس، آلودگی هوا و ازدواج دیرهنگام مشکلات ناباوری بیشتر خود را نشان می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: در زمینه اینکه میزان ناباروری روبه افزایش است و یا در شهرهای صنعتی آمار آن بالاست، آمار دقیق و مستندی وجود ندارد، اما به نظر می‌رسد در شهرهای صنعتی ناباروری بر اثر عوامل گفته شده بیشتر خود را نشان می‌دهد.

دکترشاهوردی در ادامه به فعالیت‌های مرکز رویان در بحث سلولهای بنیادی هم اشاره کرد و افزود: سلولهای بدن انواع مختلفی دارند و در این بین سلولهای بنیادی می‌توانند به هر نوع سلول تبدیل شوند و این امر موجب شده تا بتوان از این سلولها در درمان بسیاری بیماری‌ها استفاده کرد.

وی افزود: هم اکنون در مرکز رویان از سلولهای بنیادی در بحث درمان بیماری‌های قلبی، استخوان، غضروف، قرنیه و بیماری‌های پوستی مانند لک و پیسی استفاده می‌شود. به طور مثال در بحث بیماری "پیسی"؛ این بیماری هم اکنون تا 60 درصد با استفاده از سلولهای بنیادی قابل درمان است.

رییس پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی در ادامه از آموزش به عنوان یکی از محورهای اصلی فعالیت این مرکز یاد کرد وافزود: در سالهای گذشته آموزش‌ها در مرکز رویان عمدتا بصورت برگزاری کارگاه‌های تخصصی بود، اما در حال حاضر این آموزش‌ها در قالب راه‌اندازی مرکز خدمات تخصصی کوتاه مدت پژوهشگاه ارائه می‌شود.

وی افزود: تلاش داریم فعالیت این مرکز را بین‌المللی کنیم تا افراد از دیگر کشورها نیز بتوانند در این مرکز حضور پیدا کرده و بتوانیم در انتقال دانش و توانمندسازی دیگر کشورهای منطقه نیز نقش ایفا کنیم.

 
 


نظر شما :