برگزیدگان سومین دوره‌ی اعطای جایزه‌ی علم‌وفناوری جهان اسلام تجلیل شدند؛ جایزه‌ی معتبر مصطفی(ص) در دستان دانشمند برجسته‌ی پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی

۲۱ آبان ۱۳۹۸ | ۱۰:۴۷ کد : ۱۳۰۴۸ پژوهشی عمومی
دقایقی قبل در مراسم اختتامیه‌ی سومین آیین اعطای جایزه‌ی مصطفی(ص) که به‌صورت دوسالانه به دانشمندان و پژوهشگران برتر جهان اسلام داده می‌شود، از دکتر حسین بهاروند استاد زیست‌شناسی و فناوری سلول‌های بنیادی پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی به‌عنوان برگزیده‌ی بخش دانشمندان مقیم کشورهای اسلامی تجلیل شد.
برگزیدگان سومین دوره‌ی اعطای جایزه‌ی علم‌وفناوری جهان اسلام تجلیل شدند؛ جایزه‌ی معتبر مصطفی(ص) در دستان دانشمند برجسته‌ی پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، مراسم اختتامیه‌ی سومین آیین اعطای جایزه‌ی مصطفی(ص)، صبح امروز (دوشنبه، 20 آبان‌ماه) با حضور دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی، دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس‌‌جمهور، دکتر علی‌اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی، دکتر علی‌رضا مرندی رییس فرهنگستان علوم پزشکی و جمعی از مقامات کشوری و دانشمندان جهان اسلام در تالار وحدت برگزار شد.
دکتر حسین بهاروند برگزیده‌ی بخش دانشمندان مقیم کشورهای اسلامی، استاد زیست‌شناسی و فناوری سلول‌های بنیادی در پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی و متولد سال ۱۹۷۲ از ایران است. عنوان اثر وی «درمان پارکینسون و AMD چشم با سلول بنیادی» است.

 

درباره‌ی پروفسور بهاروند
دکتر حسین بهاروند که ماه‌های گذشته در تازه‌ترین فهرست پژوهشگران برتر پراستناد علوم پزشکی کشور در ویرایش ماه جولای سال ۲۰۱۹ قرار گرفت و برنده‌ی جایزه‌ی معتبر آکادمی جهانی علوم (TWAS) برای نخستین‌بار از ایران در حوزه‌ی زیست‌شناسی شد، استاد ممتاز، موسس و رییس پژوهشکده زیست‌شناسی و فناوری سلول‌های بنیادی پژوهشگاه رویان است. او در سال ۱۳۸۲ برای اولین بار سلول‌های بنیادی جنینی انسانی و موشی را در ایران تولید کرد و در سال ۱۳۸۷ به همراه همکارانش موفق به تولید سلول‌های بنیادی پرتوان القائی انسانی و موشی شد.
این فعالیت‌ها او و همکارانش را قادر ساخت تا شاخه‌های مختلف پزشکی بازساختی را در ایران پایه‌گذاری و پیگیری کنند.
زمینه‌های پژوهشی او پیرامون ارتقای تحقیقات ترجمانی و پزشکی بازساختی از دیدگاه سلول‌های بالینی متعدد و پیوند سلول‌های بنیادی بافتی مشارکت داشته است و همچنین در زمینه توسعه تولید صنعتی سلول‌ها فعالیت می‌کند. تاکنون از او بیش از ۳۵۰ مقاله علمی بین‌المللی و چهارکتاب به زبان انگلیسی توسط انتشارات Springer و John Wiley به چاپ رسیده است. وی تاکنون موفق به کسب ۳۰ جایزه ملی و بین‌المللی شده است. از جمله این افتخارات، دریافت جایزه بین‌المللی یونسکو در حوزه علوم زیستی در سال ۲۰۱۴ به‌واسطه تحقیقات او روی سلول‌های بنیادی و کاربرد آن در پزشکی بازساختی در راستای بهبود کیفیت زندگی انسان‌ها است. همچنین، وی در سال ۲۰۱۷ به‌عنوان یکی از ۲۰ فرد تاثیرگذار سلول‌های بنیادی از سوی سایت معتبر The Niche در سطح جهانی معرفی شد.

اسامی دیگر برگزیدگان سومین جایزه مصطفی(ص) ۲۰۱۹ به این شرح است:

 

دکتر اوگور شاهین (Ugur Sgahin)، استاد ایمونولوژی در دانشگاه ماینتس، آلمان
وی متولد سال ۱۹۶۵ از ترکیه با اثر «طراحی و ارزیابی بالینی واکسن‌های درمانی ضد سرطان بر پایه mRNA بر اساس موتاسیون هر بیمار» به‌عنوان دانشمند برتر در حوزه علم و فناوری زیستی و پزشکی معرفی شد.

 

دکتر علی خادم‌حسینی
وی همراه با دکتر اوگور شاهین در زمینه علم و فناوری زیستی و پزشکی از دیگر برگزیدگان این رویداد علمی جهان اسلام است.
دکتر خادم‌حسینی، استاد مهندسی شیمی، مهندسی زیستی و رادیولوژی در دانشگاه کالیفرنیا، آمریکا متولد ۱۹۷۵ با اثر «هیدروژل‌های نانو و بایو ساختار برای کاربردهای زیست-پزشکی در حوزه علم و فناوری زیستی و پزشکی» در این مراسم شرکت کرده است.

 

در این دوره برگزیدگان مقیم کشورهای اسلامی که دکتر بهاروند نیز جزو آن‌ها بود، تقدیر شدند.
در این زمینه دکتر «عمران اینان» و دکتر «محمد عبدالاحد» از برگزیدگان این بخش هستند.

دکتر عمران اینان (Umran Inan) برگزیده جایزه مصطفی (ص) ۲۰۱۹ از کشورهای اسلامی، رئیس دانشگاه کوچ، ترکیه، متولد سال ۱۹۵۰ است و اثر وی با عنوان «درک اثر متقابل موج و ذره حالت ویسلر در فضای نزدیک زمین و اتصال الکترودینامیک بین تخلیه رعدوبرق و اتمسفر بالا در حوزه فیزیک یونسفری و جوی» معرفی شد.
دکتر محمد عبدالاحد عضو هیات علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر در دانشگاه تهران، ایران و متولد سال ۱۹۸۲ است. اثر وی «ترجمه رفتار سلول‌های سالم و سرطانی در حوزه الکترونیک (شیوه‌های نوین تشخیص سرطان)» است که در حوزه علم و فناوری نانو ارائه شد.

 

 

جایزه‌ی مصطفی(ص) چیست؟
در راستای تجلیل از دانشمندان برجسته و زمینه‌سازی همکاری و توسعه علمی و فناوری در جهان، جایزه مصطفی به‌عنوان یکی از نمادهای شایستگی و برتری علمی در سطح جهان در سال 1391 به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید.
این جایزه که به‌صورت دوسالانه به دانشمندان و پژوهشگران برتر جهان اسلام اعطا می‌شود، به اثری نوآورانه در مرزهای دانش تعلق می‌گیرد که توسط افرادی شاخص در حوزه‌های علم و فناوری ارائه‌شده و زمینه‌ساز بهبود زندگی بشریت باشد.
این جایزه در دور اول (سال ۹۴) به دو دانشمند مسلمان؛ پروفسور جکی یینگ از سنگاپور و عمریاغی شیمیدان برجسته اردنی تعلق گرفت. دور دوم جایزه مصطفی(ص) (سال ۹۶) به پروفسور سامی ارول گِلِنبه در رشته علم و فناوری اطلاعات و ارتباطات و اهل ترکیه و محمدامین شکراللهی در حوزه نظریه اطلاعات و ایرانی‌تبار ساکن سوئیس اهدا شد.

 

درباره‌ی پژوهشگاه رویان؛ خاستگاه فعالیت‌های پروفسور بهاروند
پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی هشتم خردادماه سال 1370 به‌عنوان موسسه با هدف ارائه خدمات درمانی، پژوهش و آموزش در زمینه علوم باروری و ناباروری توسط زنده‌یاد دکتر سعید کاظمی آشتیانی و گروهی از پژوهشگران و همکارانش در جهاددانشگاهی علوم پزشکی ایران تاسیس شد. این موسسه در سال‏های 1377 و 1387 به ترتیب موفق به اخذ مجوز مراکز تحقیقات علوم سلولی و مرکز تحقیقات پزشکی تولیدمثل از شورای گسترش دانشگاه‏های علوم پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شد و در آبان ماه 1388 از شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری موفق به اخذ مجوز پژوهشگاه گردید.
پژوهشگاه رویان قطب تحقیقاتی و فناوری است و در تراز بین‌المللی، پیشگام در توسعه علم، فناوری و نوآوری در علوم زیستی با مرجعیت در علوم سلول‌های بنیادی، تولیدمثل، زیست‌فناوری، طب ترمیمی و موثر در ارتقای سلامت جامعه می‌باشد و در راستای نقشه جامع علمی کشور و در چهارچوب برنامه توسعه جهاددانشگاهی در چهار محور: پژوهش و توسعه علم و فناوری در زمینه‌های زیست‌شناسی و پزشکی تولیدمثل، سلول‌های بنیادی و زیست‌فناوری، آموزش و ترویج یافته‌های علمی در سطح ملی و بین‌المللی، تجاری‌سازی یافته‌های پژوهشی برای ارایه خدمات و تولید محصولات زیستی به‌منظور رفع نیازهای علمی تخصصی کشور و درمان بیماران نابارور و صعب‌العلاج از طریق استفاده کارآمد از نتایج پژوهش، مشغول به فعالیت است.
نمونه‌هایی از فعالیت این پژوهشگاه از تولید علم تا کاربرد آن را می‌توان به مطالعات سلول‌های بنیادی و استفاده از آن‌ها در درمان بیماران واجد سکته قلبی، آسیب‌های قرنیه، ایسکمی اندام‌های تحتانی، ویتیلیگو و بهبود این بیماران اشاره نمود.
همچنین در حوزه بیوتکنولوژی و پزشکی تولیدمثل به تولید بزهای همانندسازی شده و تراریخت (مولد فاکتور انعقادی 9 و TPA)، بلوغ تخمک دام‌های اهلی (بز، گوسفند و گاو) در محیط آزمایشگاهی، انجام لقاح آزمایشگاهی، انجماد جنین‌ها و به دنبال آن انتقال به مادران رضاعی و تولید حیوانات سالم، ارائه خدمات درمان ناباروری به مردم کشورمان با بیش از 600 سیکل درمانی در ماه، ارائه خدمات تشخیص‌های ژنتیکی قبل از لانه گزینی به مردم کشور اشاره کرد.


نظر شما :